Японія розгорнула комплекси ПРО для перехоплення ракет КНДР

Японія розгорнула комплекси ПРО для перехоплення ракет КНДР

Укрінформ
Влада Японії привела в стан готовності американські системи протиракетної оборони (ПРО) Patriot PAC-3 з метою перехоплення північнокорейських ракет в разі їхнього запуску в напрямку острова Гуам, що належить США.

 Комплекси ПРО були розгорнуті на заході країни в префектурах Сімане, Хіросіма і Коті, повідомив в суботу, 12 серпня, повідомляє японський суспільний телеканал NHK, пише DW.

Через територію цих префектур пролягатиме траєкторія балістичних ракет в тому випадку, якщо керівництво КНДР випустить їх в бік острова Гуам, на якому розташована американська військова база. Крім того, в Японське море спрямований есмінець, оснащений американською корабельною системою "Іджіс", що здатна приймати і обробляти інформацію про запуск балістичних ракет.

Читайте також: Влада КНДР заявила про 3.5 мільйона добровольців для війни з США

Тим часом адміністрація Гуаму, як передають американські ЗМІ, оприлюднила рекомендації населенню острова на випадок ядерної атаки КНДР. За відомостями газети Washington Post, жителям острова рекомендується "не дивитися на спалах або кулясту блискавку", щоб не осліпнути. У правилах повідомляється, де остров'яни можуть сховатися в безпеці, а також вказується, що деякі радіоактивні частинки можуть накопичуватися на одязі, шкірі та волоссі. Одночасно адміністрація Гуаму підкреслила, що острів в достатній мірі захищений від ракетних ударів КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-