Кенія: опозиція звинувачує силовиків у вбивстві 100 протестувальників

Кенія: опозиція звинувачує силовиків у вбивстві 100 протестувальників

Укрінформ
У Кенії опозиція звинувачує силовиків у вбивстві понад 100 людей, серед яких діти, під час розгону протестів, що спалахнули після президентських виборів у цій країні.

Відповідну заяву 12 серпня зробив представник опозиційної коаліції «Національний верховний альянс» Джеймз Оренго, повідомляє Радіо Свобода.

"При цьому представники опозиції не навели доказів на підтвердження цих заяв. Опозиціонери також звинувачують поліцейських у провокуванні насильства", - зазначає Радіо Свобода.

Раніше світові інформагентства повідомляли, що під час протестів у Кенії поліція застрелила молоду дівчину та ще 9 осіб.

Нагадаємо, на президентських виборах у Кенії, які відбулися минулими вихідними, переміг чинний президент Угуру Кеньятта. Відрив, згідно з офіційними результатами, між Кеньяттою і його опонентом від опозиції Райлою Одінгою становить 10%.

Одінга заявив, що комп’ютерна система ЦВК була зламана, а результати – змінені. Він звинуватив "Ювілейну партію" Угуру Кеньятти в організації хакерської атаки на виборчу систему.

Соратники чинного президента відкидають звинувачення.

Після заяв Одінги на вулицях Найробі спалахнули протести.

Оглядачі проводять паралелі між нинішніми подіями і протестами у 2007 році, коли були вбиті понад тисяча людей.

55-річний Угуру Кеньятта, син першого президента Кенії після отримання незалежності від Великої Британії, наголошує на своїх успіхах щодо економічного зростання, а також запровадження інфраструктурних проектів, більшість з яких втілюються за підтримки Китаю.

72-ріяний Райла Одінга, син лідера руху за незалежність країни, позиціонує себе як борець з бідністю і корупцією.

Читайте також: У Кенії поліція відкрила вогонь по противниках президента

Багато кенійців голосують за етнічною ознакою. Кеньятта є представником "кікуйю" – найбільшої етнічної групи у країні. Тоді як Одінга представляє групу "луо", члени якої ще ніколи не займали найвищу посаду у Кенії.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-