США і КНДР спілкуються по таємному дипломатичному каналу - ЗМІ

США і КНДР спілкуються по таємному дипломатичному каналу - ЗМІ

Укрінформ
У адміністрації президента США Дональда Трампа є таємний канал для дипломатичних контактів з владою Північної Кореї.

Про це повідомляє DW з посиланням на американських чиновників.

Як зазначається, на протязі декількох місяців регулярні контакти відбуваються між спецпредставником держдепартаменту США по КНДР Джозефом Юном і високопоставленим північнокорейським дипломатом у місії країни в ООН Пак Сон Ілем.

Джерело називає це "нью-йоркським каналом", він використовується переважно для обміну інформацією між Вашингтоном і Пхеньяном. Повідомляється, що Джозеф Юн - єдиний американський дипломат, який має вихід на північнокорейських колег.

Читайте також: Трамп попередив КНДР про військовому відповіді: Всі заряджена

Обмін повідомленнями між Юном і Ілем поки ніяк не допоміг послабити загострилася в останні тижні між США і КНДР напруженість, розповіли джерела.

8 серпня Дональд Трамп попередив Пхеньян, що США дадуть відповідь "вогнем і люттю, яких світ ніколи раніше не бачив", у разі нових загроз з Північної Кореї. Через лічені години після цього командування збройних сил КНДР оприлюднило заяву про підготовку плану ракетного удару по військовій авіабазі Сполучених Штатів на острові Гуам.

Пхеньян також пригрозив ядерним ударом по материкової частини США, якщо Вашингтон спробує розпочати "превентивну війну". Тим не менш американський лідер пізніше зазначив, що вважає свою заяву недостатньо жорстким і порадив КНДР "дуже і дуже остерігатися" навіть думати про напад на США. . А 11 серпня Трамп заявив про готовність Вашингтона діяти військовими методами в конфлікті з Північною Кореєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-