Путін просить Думу дати добро на російську ППО на кордоні Білорусі й України

Путін просить Думу дати добро на російську ППО на кордоні Білорусі й України

Документ
Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін вніс до Державної Думи проект закону, який дозволить Росії використовувати свою ППО на кордонах Білорусі, зокрема з Україною.

Текст законопроекту оприлюднений на сайті Держдуми.

"Реалізація Протоколу дозволить підвищити надійність охорони зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі, сприятиме зміцненню безпеки двох держав і не потребує додаткових асигнувань федерального бюджету", - йдеться в документі.

Згідно з проектом закону, президент РФ просить Держдуму ратифікувати протокол "про внесення змін і доповнень до Угоди між Російською Федерацією і Республікою Білорусь про спільну охорону зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі і створення Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони Російської Федерації і Республіки Білорусь від 3 лютого 2009 р.".

Читайте також: Росія під прикриттям "Запада-2017" перекидає техніку до європейського кордону

Також Путін пропонує Держдумі внести в Угоду між РФ і Білоруссю про спільну охорону зовнішнього кордону термін: "період безпосередньої загрози агресії". Як уточнюється в документі: "період загострення військово-політичної обстановки, протягом якого виникла і зберігається загроза агресії проти однієї із сторін (угоди - ред.) у регіоні з боку будь-якої держави або групи держав".

Протокол був підписаний 2 листопада 2016 року в місті Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-