Німецьких поліцейських застерігають від приватних поїздок до Росії

Німецьких поліцейських застерігають від приватних поїздок до Росії

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ федеральної землі Нижня Саксонія (північ Німеччини) застерігає співробітників регіональної поліції від приватних поїздок до Росії.

Про це повідомляє DW із посиланням на прес-секретаря нижньосаксонського відомства.

Як наголошується, це пов'язано з тим, що земельному міністерству стали відомі кілька випадків, коли німецькі поліцейські були затримані в Росії і опитані з приводу їх службових обов'язків.

Раніше видання Focus повідомило, що, судячи з усього, приводом для занепокоєння став випадок, що стався з трьома німецькими поліцейськими в Санкт-Петербурзі. Співробітники правоохоронних органів здійснювали круїз Балтійським морем. Коли вони висадилися в Петербурзі, російські прикордонники затримали їх, попри чинні візи, і цікавилися їх діяльністю і внутрішніми службовими процесами. Як відзначає Focus, на поліцейських чинили тиск "у зв'язку з підозрами в можливому шпигунстві".

Як стверджує видання із посиланням на джерела в берлінських службах безпеці, цей випадок був не єдиним, коли на німецьких держслужбовцях чинився тиск з боку російських прикордонників.

Читайте також: Німці не довіряють класичним ЗМІ — вони "замовчують факти"

У зв'язку з цим міністерство внутрішніх справ Нижньої Саксонії порадило поліцейським не вказувати професію під час поїздок до Росії. Втім, у федеральному міністерстві внутрішніх справ вважають, що такий підхід може тільки нашкодити: якщо рід діяльності з'ясується при перевірці на кордоні, у такому разі поліцейським дійсно можуть загрожувати звинувачення в шпигунстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-