У Росії трьом журналістам дали по декілька років за “екстремізм”

У Росії трьом журналістам дали по декілька років за “екстремізм”

Укрінформ
Тверський районний суд Москви засудив до трьох з половиною років колонії загального режиму журналіста РБК Олександра Соколова, якого звинувачують у створенні екстремістської організації.

Про це повідомляє в четвер «Дождь».

Також суд засудив Соколова до обмеження волі строком на рік. Термін покарання обчислюється з моменту затримання - 28 липня 2015 року.

Крім Соколова, у справі проходять ще три фігуранти - колишній редактор газети «Дуель» Юрій Мухін, а також їхні однодумці Валерій Парфенов і Кирило Барабаш. Суд також визнав їх винними. Мухіна засудили до трьох з половиною років позбавлення волі з обмеженням волі на один рік. Парфенова і Барабаша - до чотирьох років позбавлення волі з обмеженням волі на один рік. Крім того, Барабаша позбавили військового звання.

Читайте також: В Туреччині видали ордери на арешти журналістів за "спробу держперевороту”

За версією слідства, фігуранти справи продовжили брати участь в організації «Армія волі народу», яку в 2010 році Мосміськсуд заборонив як екстремістську.

Їх звинувачують за статтею 282.2 Кримінального кодексу РФ - продовження діяльності забороненої екстремістської організації. Обвинувачення вважає, що фігуранти справи перейменували заборонену організацію «Армія волі народу» в ініціативну групу з проведення референдуму «За відповідальну владу», що оцінює діяльність президента Росії Володимира Путіна та інших людей з керівництва країни.

Соколов знаходиться під вартою з липня 2015 року. Прокуратура запросила для нього чотири роки колонії загального режиму. Максимальний строк за частиною другою статті 282 КК РФ становить шість років позбавлення волі.

У липні звернення на підтримку Соколова підписали 282 журналісти російських ЗМІ. Він сам свою провину заперечує і пов'язує кримінальне переслідування зі своєю діяльністю - працюючи в РБК, він розслідував розкрадання на космодромі «Східний», а також у держкорпораціях «Ростех», «Роснано», «Росатом» і «Олімпбуд» та проводив дослідження про доходи чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-