За махінації з еврофондами екс-міністр транспорту Молдови відбувся умовним терміном

За махінації з еврофондами екс-міністр транспорту Молдови відбувся умовним терміном

Укрінформ
Колишній міністр транспорту та дорожньої інфраструктури Молдови Юріє Киринчук, обвинувачений у розкраданні єврофондів, був засуджений до 1,4 років тюремного ув'язнення умовно.

Таке рішення виніс Боюканський суд молдавської столиці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

В ході слідчих заходів екс-міністр свою провину визнав, що дозволило судової інстанції розглянути справу в спрощеному режимі. Крім умовного тюремного терміну, Киринчуку належить сплатити штраф у розмірі 1,6 тис. євро. Рішенням суду йому заборонено також займати публічні посади в наступні п'ять років після закінчення терміну покарання.

Читайте також: Екс-президенту Румунії пропонують очолити молдавську партію

Адвокати Киринчука заявили, що вердиктом суду задоволені та не мають намір його оскаржити.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у рамках кримінальної справи про махінації з європейськими фондами були заарештовані міністр транспорту та начальник управління автомобільних доріг, а також два економічних агенти.

Читайте також: Колишньому депутату парламенту Молдови загрожує до 20 років в'язниці

Згідно з матеріалами слідства, міністр транспорту, будучи у змові з керівником Управління автодоріг та представниками комерційних підприємств, змусили переможця тендеру на будівництво автомобільних доріг поступитися частиною робіт іншому підряднику, наближеному до міністра та чиновників з Управління автодоріг.

Проект з реабілітації автодоріг фінансувався Європейським інвестиційним банком, а його загальна вартість становила 9 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-