Канада відправила до КНДР делегацію для визволення в’язня

Канада відправила до КНДР делегацію для визволення в’язня

Укрінформ
Канадська офіційна делегація на чолі із Даніелем Жаном, радником з питань національної безпеки прем'єр-міністра Джастіна Трюдо прибула до Північної Кореї для обговорення питання звільнення громадянина Канади Іеон Со Ліма, який відбуває тут довічне тюремне покарання.

Про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC News.

«Здоров'я та хороше самопочуття пастора Ліма є дуже важливим питанням для уряду Канади і ми продовжуємо задіювати для цього різні канали», - розповів CBC News речник прем'єр-міністра Кемерон Ахмат.

Читайте також: Канада відправила бойовий корабель до Балтійського моря

Однак він відмовився надавати будь-які деталі візиту, аби не зашкодити його результатам.

Інше джерело в уряді Канади повідомило CBC News, що Жаном має доручення зосередити свою увагу на звільненні Ліма, однак вільний обговорювати у Пхеньяні «інші питання регіонального занепокоєння».

Пастор пресвітеріанської церкви Торонто Іеон Со Лім, який має корейське походження, був затриманий у КНДР в 2015 року і обвинувачений у паплюженні гідності верховного командування і використанні релігії для руйнування державної системи КНДР. Північнокорейська Феміда засудила його до довічного перебування у трудових таборах. Протягом останніх місяців 62-річний чоловік почав все частіше жалітися своїм рідним у листах на погіршення самопочуття.

Читайте також: Глава МЗС Канади говоритиме у Китаї про права людини

Нагадаємо: цього літа із Північної Кореї у стані коми було повернути американського студента Отто Вормб'єра, якого більше півтора року утримували у в’язниці КНДР. Незадовго після повернення він помер у лікарні так і не прийшовши до тяги. Хлопець поїхав до Північної Кореї із туристичною групою. Його заарештували 2 січня 2016 року, пізніше у телезверненні він визнав, що намагався зняти політичний плакат у готелі. Після короткого процесу 16 березня його засудили до 15 років каторги за злочини проти держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-