Всесвітній день котів : посольство Британії підрахувало вусатих працівників в уряді

Всесвітній день котів : посольство Британії підрахувало вусатих працівників в уряді

Фото
Укрінформ
На уряд Британії з 19 століття "працювало" 24 коти, наразі чотирилапі мишолови є в Кабінеті міністрів, резиденції Прем'єр-міністра, Міністерстві закордонних справ та Казначействі.

Про це Посольство Британії в Україні повідомило у Facebook з нагоди Всесвітнього дня кота.

"З середини 19 століття коти є невід'ємною частиною уряду Великої Британії. За даними архіву Whitehall кількість мишоловів, які працювали на уряд, становить 24. Наразі чотирилапі є у Кабінеті міністрів, резиденції Прем’єр-міністра, Міністерстві закордонних справ та Казначействі. Коти виконують конкретну функції - ловлять мишей", - йдеться у повідомленні. 

У посольстві розповіли, що, наприклад, кіт МЗС Британії Пальмерстон названий на честь британського міністра закордонних справ та прем'єр-міністра лорда Пальмерстона (Генрі Джон Темпл Пальмерстон, 1784-1865). Пухнастика взяли з притулку для тварин Battersea Dogs and Cats Home. До речі, у Британії дуже поширена практика не купувати домашніх улюбленців, а забирати додому котів та собак з притулків.

"Чорно-білий мишолов має власну твіттер-сторінку і понад 52 тис. фолловерів, на якій розповідає про свої робочі будні та дипломатичну діяльність", - повідомили у посольстві, завершивши пост хешнегом  #InternationalCatDay

Читайте також: На Львівщині екологи з поліцією визволили ведмедицю з “лап” циркачів

Всесвітній день кота відзначається в першій декаді серпня, зокрема у Великій Британії. Засновником виступає Міжнародний фонд захисту тварин. Щорічні календарні заходи, присвячені проблемам захисту котів, стали проводитися з 2002 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-