Сили Асада у липні застосували бочкові бомби щонайменше 224 рази

Сили Асада у липні застосували бочкові бомби щонайменше 224 рази

Укрінформ
Прихильники сирійського президента Башара Асада в липні скинули на населені пункти в зонах деескалації в Сирії бочкові бомби не менш як 244 рази.

Про це йдеться в доповіді Організації з захисту прав людини в Сирії (SNHR), повідомляє агентство Anadolu.

"Автори документа нагадують, що на міжсирійських переговорах 3-4 травня в Астані представники Туреччини, Росії й Ірану досягли домовленості зі створення чотирьох зон деескалації в Сирії. Але режим Асада в липні піддавав ці зони неодноразовим бомбардуванням, причому особливо активні атаки фіксувалися в районі Дераа на півдні Сирії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що бомбардуванням у липні піддавалися підконтрольні опозиції райони в Сувейді та Хамі, а також передмістя Дамаска. На ці райони було скинуто сотні бочкових бомб.

Читайте також: Сили Асада скинули 78 ракет на передмістя Дамаска, є поранені - ЗМІ

Незважаючи на те, що набрала чинності американсько-російська угода з припинення вогню на півдні Сирії, режим Асада не припинив удари по об'єктах опозиції, йдеться в документі.

Також у доповіді акцентується увага на систематичному й активному застосуванні бочкових бомб режимом Асада, що є грубим порушенням статті 7-ї Римського статуту і злочином проти людяності.

У доповіді також міститься заклик запровадити санкції за постачання зброї сирійському режиму.

Раніше повідомлялося, що авіація режиму Асада за останню добу завдала 21 удару по двох районах у Східній Гуті, яка є однією з чотирьох "зон деескалації" в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-