Новообраний президент Ірану сьогодні складе присягу

Новообраний президент Ірану сьогодні складе присягу

Укрінформ
Хасан Роухані у суботу, 5 серпня, складе присягу, вступаючи на посаду президента Ірану. Урочиста церемонія проходитиме в будівлі іранського парламенту у Тегерані. 

Ця процедура стане завершальною для Роухані для продовження повноважень після схвалення, отриманого від верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї, який офіційно підтримав його 3 серпня, повідомляє Радіо Свобода.

Роухані зачитає клятву і підпише її, перш ніж звернутися до присутніх законодавців.

Перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів перебуватиме сьогодні з офіційним візитом у м. Тегеран, де візьме участь в урочистостях з нагоди інаугурації Президента Ірану Хасана Роухані, повідомляє Урядовий портал

"Сьогодні, 5 серпня 2017 року, Степан Кубів, перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України перебуватиме з офіційним візитом у м. Тегеран (Ісламська Республіка Іран), де візьме участь в урочистостях з нагоди  інаугурації Президента Ірану Хасана Роухані", - зазначається у повідомленні.

На церемонії очікуються гості з понад 100 країн, що є значним досягненням для Ірану, країни, яка більшою мірою була в ізоляції з часів Ісламської революції 1979 року.

Згідно з іранським законодавством, у Роухані буде два тижні, щоб представити свій уряд парламенту для затвердження.

Вперше на посаду президента Роухані був обраний у 2013 році. Переобраним 19 травня він став в результаті отримання 57% голосів виборців, подолавши суперника-консерватора Ебрагіма Раїсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-