Скандал із Siemens: ЄС вже сьогодні може розширити санкції проти РФ - Reuters

Скандал із Siemens: ЄС вже сьогодні може розширити санкції проти РФ - Reuters

Укрінформ
Європейський Союз вирішить у п'ятницю, чи розширювати санкції проти Росії через постачання німецькою компанією Siemens турбін до анексованого Криму.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатів.

"До кінця п'ятниці країни ЄС мають подати будь-які зауваження на пропозицію про розширення чорного списку, який стосується Росії. За інформацією двох дипломатичних джерел, швидше за все, не буде жодних перешкод, і рішення буде ухвалене", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, Німеччина у липні запропонувала додати ще чотирьох громадян Росії, включно з представниками Міністерства енергетики, до чорного списку. Крім того, було запропоновано ввести санкції щодо трьох російських компаній, у тому числі і тих, які доставляли турбіни на півострів.

Зазначається, що країни-члени ЄС потребують одностайності у введенні санкцій, однак, за інформацією джерела, після заперечень Італії одне з імен було вилучене зі списку осіб, проти кого пропонуються санкції.

Читайте також: Siemens може втратити до €200 мільйонів через скандал з "кримськими" турбінами

Як повідомлялося, минулого місяця стало відомо, що РФ доставила газові турбіни виробництва німецького концерну Siemens до Криму в обхід санкцій ЄС щодо заборони європейським компаніям постачати газове обладнання на цю територію. У Siemens заявили, що постачання здійснили проти волі компанії, і що вона має намір ініціювати кримінальне розслідування відносно відповідальних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-