Оборона, стримування і діалог: Столтенберг розповів про відносини з РФ

Оборона, стримування і діалог: Столтенберг розповів про відносини з РФ

Укрінформ
Відносини НАТО з Росією є найскладнішими з часів закінчення холодної війни.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю телеканалу CNN, стенограма якого представлена на сайті телеканалу. 

"Думаю, правильніше сказати, що відносини НАТО з Росією є найскладнішими, ніж у будь-який час після закінчення холодної війни - наголосив він, коментуючи нещодавно заяву в Twitter президента США Дональда Трампа, який вказав, що "відносини з Росією наразі перебувають на небувало низькому та небезпечному рівні".

Генсек НАТО також підкреслив, що наприкінці холодної війни США сподівалися на розвиток тісного партнерства з Росією.

Читайте також: Трамп: Відносини з Росією – на небувало низькому й небезпечному рівні

"Наприкінці холодної війни ми сподівалися на розвиток тісного партнерства з Росією, але особливо після нелегальної анексії Криму в 2014 році та подальшої дестабілізації Росією Східної України, відносини між НАТО та Росією суттєво погіршилися", - заявив Столтенберг. 

Він також додав, що наразі застосовується подвійний підхід у формі оборони, стримування та діалогу.

"Але, водночас, Росія нікуди не подінеться. Росія - наш сусід. Тому ми притримуємося подвійного підходу, який полягає в обороні, стримуванні та діалозі. І ми віримо, що поки ми будемо сильними, поки ми будемо передбачуваними, ми також можемо вести політичний діалог із Росією, щоб уникнути ескалації та нової холодної війни", - зазначив Столтенберг.

За словами генсека НАТО, саме поведінка Росії сприяє такому погіршенню відносин, маючи на увазі порушення міжнародного права, анексію Криму та дестабілізацію на сході України.

У середу Трамп написав на своїй сторінці у Twitter, що відносини Америки із Росією наразі перебувають на небувало низькому та небезпечному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-