Прем'єр Японії оголосив новий склад уряду

Прем'єр Японії оголосив новий склад уряду

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зробив перестановки в Кабінеті міністрів, вважаючи за краще залишити міністрів-ветеранів замість нових осіб.

Про це повідомляє AFP.

«Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зробив перестановки в своєму Кабміні в четвер, намагаючись зміцнити рейтинг громадського схвалення», - йдеться в повідомленні.

Міністр фінансів Таро Асо, міністр торгівлі Хіросіге Секо і головний секретар Кабінету Йошіхід Суга зберегли свої посади.

Новим міністром закордонних справ став 54-річний Таро Коно, відомий своїми тісними зв'язками з Вашингтоном і репутацією політика, який не ухиляється від розмови навіть з політично чутливих питань.

Читайте також: Прем’єр Японії обговорив з Трампом подальші дії щодо КНДР

Посаду міністра економіки обійняв ветеран правлячої партії Тошіміту Мотегі, 61 рік, який раніше обіймав посаду міністра торгівлі при Абе, коли той повернувся до влади в 2012 році.

57-річний Ітсунорі Онодера, призначений міністром оборони, також обіймав цю посаду впродовж приблизно двох років з грудня 2012 року.

Міністром внутрішніх справ стала 56-річна Сейко Нода, яку називають майбутньою жінкою-прем'єр-міністром. У 2015 році Нода намагалася кинути виклик переобранню Абе в ролі  лідера правлячої Ліберально-демократичної партії, але не змогла отримати підтримку 20 законодавців на подання офіційної заявки на участь у виборах. Однак вона планує спробувати ще раз після того, як Абе покине свою посаду.

Раніше сьогодні уряд Японії в повному складі подав у відставку перед перестановками в Кабінеті міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-