Польща привітала посилення санкцій проти РФ

Польща привітала посилення санкцій проти РФ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Польщі позитивно висловилося про підписання президентом США Дональдом Трампом закону, що підтримує політику санкцій відносно Росії.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Як зазначається в комюніке Міністерства закордонних справ, Польща із задоволенням сприйняла факт підписання президентом США Дональдом Трампом закону, що стосується збереження політики санкцій стосовно Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, від часу анексії Росією Криму та її агресії на Україну відповідні обмеження вводилися на основі декретів президента США. Те, що санкції записано в законі, який Конгрес прийняв рішучою більшістю голосів, викликає надію на їх більшу ефективність.

Підкреслюється також, що одночасне розширення санкцій проти російського енергетичного сектора, в тому числі компаній, які беруть участь у проекті Nord Stream 2, згідне зі стратегічними інтересами Польщі і регіону Центрально-Східної Європи. “Це також може сприяти збільшенню диверсифікації постачання енергоносіїв до Європейського Союзу”, - написано в заяві польського МЗС.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 2 серпня підписав закон H.R.3364 "Акт щодо протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій", який серед іншого передбачає істотне посилення тиску на Росію та підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Читайте також: У Путіна заявили, що Росія не відповідатиме на нові санкції

Перед тим, як надійти на підпис президента, документ отримав майже одностайну підтримку в Палаті представників (419 - "за" й лише три - "проти"), а також у Сенаті (98 проти двох) американського Конгресу. 

Фото:  РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-