Санкції проти Росії: Берлін сподівається, що Вашингтон схаменеться

Санкції проти Росії: Берлін сподівається, що Вашингтон схаменеться

Укрінформ
Офіційний Берлін заклопотаний тим, що американські санкції можуть вплинути на німецький бізнес, але сподівається, що у Вашингтоні прислухаються до аргументів ЄС і справа до штрафів не дійде.

Про це сказали представники міністерств закордонних справ та економіки ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Вирішальним наразі є те, як адміністрація вчинить із цим законом, і те, як його буде застосовано на практиці», - сказав представник МЗС Райнер Бреуль.

За його словами, у Берліні сподіваються, що Вашингтон буде обговорювати ці питання з Європою.

А офіційний представник міністерства економіки Беате Барон зі свого боку відзначила, що німецький уряд «не приймає і вважає незаконними» екстратериторіальні санкції, які вводить США (йдеться про заходи, що мають «третю дію» на німецькі та європейські фірми, які мають контакти і ведуть бізнес із Росією).

Читайте також: Санкції проти РФ: Берлін застосує до США заходи, якщо постраждають німецькі фірми

Вона нагадала, що міністр економіки ФРН Бригітта Ципріс також засудила даний підхід, назвавши подібні заходи такими, що «суперечать міжнародному праву». При цьому вона не виключила заходів у відповідь.

«Адміністрація США повинна спочатку застосувати заходи так, щоб була «третя дія», і тільки у разі визнання це порушенням, на наш погляд, міжнародного права, ми вирішимо, як відповісти. Проте сподіваємося, що до цього справа не дійде», - заявила Барон.

За її словами, на даний час ведуться консультації з американською адміністрацією, і Європа розраховує, що зможе донести до партнерів свою позицію про відповідність нормам СОТ. У цьому питанні Германія тісно працюватиме із Єврокомісією.

Як відомо, Конгрес США розширив санкції проти Росії, Ірану та Північної Кореї. Тепер вони передбачають штрафні заходи у тому числі і для європейських компаній, які, зокрема, співпрацюватимуть із російським "Газпромом" за проектом будівництва газопроводу "Північний поток-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-