Рятувальники зняли з застряглих над Рейном кабінок підвісної дороги 65 осіб

Рятувальники зняли з застряглих над Рейном кабінок підвісної дороги 65 осіб

Укрінформ
Кілька годин знадобилося рятувальникам для порятунку 65 людей, що застрягли на канатній дорозі над рейном в Кельні в неділю.

Про НП повідомляє Укрінформ з посиланням на місцеву Koelner Stadt-Anzeiger.

«Несамовита сцена розігралася у другій половині дня неділі над Рейном: 65 чоловік, в тому числі 20 дітей, були врятовані пожежниками з гондол Кельнської канатної дороги на висоті 40 метрів над водою», - інформує ЗМІ.

В операції брали участь 100 пожежників. Багато з врятованих перебували в шоці. Дві людини, включаючи вагітну жінку, відчули проблеми з кровообігом, одна жінка доставлена в лікарню.

Близько 15.30 на набережній Рейну, неподалік від зоопарку, одна з гондол, в якій перебували двоє дорослих і двоє дітей, накренилася, що призвело до автоматичної зупинки руху на всій канатній дорозі (швидкість якої становить 60 км/год). З частини кабінок, що знаходилися недалеко від берега з обох сторін річки, вдалося вивести людей за допомогою пожежних драбин, але ті, хто опинилися над водною артерією, змушені були чекати кілька годин, поки їх не спустили на кораблі з допомогою тросів.

Операція завершилася після 20 години вечора.

Керівництво канатної дороги вибачилося за непорозуміння і запевнило, що вона як і раніше залишається одним з найбільш безпечних видів транспорту в Кельні. З'ясовується, що могло призвести до сьогоднішньої поломки. Це перший інцидент такого роду, хоча в жовтні 2014 року довелося рятувати одну сім'ю з гондоли в штормову погоду.

Через рятувальну операцію на кількох годин було заблоковано рух автотранспорту по набережній і водного – по річці.

Кельнська канатка через Рейн функціонує вже 60 років, з 1957 року і вважається однією з туристичних пам'яток міста. Вона з'єднує зоопарк з парком на протилежному боці річки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-