Австралійський штат Вікторія потерпає від штормів

Австралійський штат Вікторія потерпає від штормів

Укрінформ
Сильні пориви вітри пошкодили будинки та лінії електропередач, повалили дерева, а також призвели до затримки рейсів та скасування низки масових заходів в австралійському штаті Вікторія.

Про це повідомляє The Age.

«Ми прогнозуємо найсильніші вітри на території цілої країни, в деяких частинах вони будуть настільки сильними, що можуть потенційно повалити дерева», - сказав старший інспектор Бюро метеорології штату пан Стюарт Кумбз Кумбс.

За його словами, потужні вітри в околицях Мельбурна викликані надзвичайно глибоким низьким тиском, що рухається з Тасманії. Найбільш постраждалими районами вважаються Броадмедов та Санбарі, наступними під загрозою є Стауелл, Гамільтон, Кіннетон, Балларат, Джилонг, Мельбурн, Вончаджі, Бачус Марш і Фолс Крік.

Наразі близько тисячі будинків залишилися без електроенергії, в тому числі 400 в центрі міста Мельбурна, 700 у східній частині Вікторії та більше 1000 в західних передмістях.

До Королівської дитячої лікарні Мельбурна в серйозному, але стабільному стані доправлено хлопчика, після того, як вітер пробив сарай, пошкодивши голову і ногу дитини.

Низка міжнародних рейсів, які здійснювалися з аеропорту Мельбурна, було відкладено чи скасовано, оскільки пориви вітру сягали до 109 км/год.

Попередження про надзвичайні погодні умови оголошені у більшості населених пунктів штату Вікторія. Метеорологи очікують, що у деяких частинах штату вітер може досягти швидкості до 130 км/год . Крім того можливий сильний дощ.

Читайте також: Київ штормитиме і завтра

Через погодні умови був закритий для відвідування зоопарк Healesville, скасовано кінні перегони Bletchingly Stakes, та перервано футбольний матч у Ньюпорті.

Служба з надзвичайних ситуацій застерігає людей, що живуть у постраждалих районах, від паркування автомобілів під деревами, розміщення на подвір’ях зайвих предметів та тварин, пересування під лініями електропередач.

Очікується, що загрозливі погодні умови протримаються у штаті протягом неділі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-