У Туреччині відпустили сімох журналістів газети Cumhuriyet

У Туреччині відпустили сімох журналістів газети Cumhuriyet

Укрінформ
У Туреччині після дев'яти місяців попереднього ув'язнення звільнили сімох журналістів опозиційної газети Cumhuriyet. 

Про це повідомляє DW.

"Провадження щодо них триває, але суд напередодні дозволив їм повернутися додому. Наступне засідання у їхній справі призначене на 11 вересня", - йдеться у повідоменні.

Зазначається, що ще четверо співробітників газети залишаються за гратами. Серед них головний редактор видання Мурат Сабунчу та його директор Акін Аталай.

"Я думав, що буду дуже щасливим, коли вийду на волю, але сьогодні я не можу сказати такого. На жаль, четверо наших друзів досі залишаються за гратами", - зазначив один з випущених співробітників видання, карикатурист Муса Карт.

Журналістів звинувачують у тому, що вони під час своєї роботи підтримували угруповання, які в Туреччині вважаються терористичними: "Робітничу партію Курдистану" (PПК), "Революційну народно-визвольну партію-фронт" (DHKP-C) та рух проповідника Мухаммеда Фетхуллаха Гюлена, який зараз проживає у США.

Читайте також: "Судний" день у Польщі: шляхом демократії чи диктатури?

Незалежна ініціатива щодо моніторингу ЗМІ Platform 24 в середині липня повідомила, що у Туреччині за гратами тримають 166 журналістів. До невдалого військового перевороту у в'язницях перебували 40 журналістів. Серед затриманих - журналіст німецької газети Die Welt Деніз Юджель. Зі 160 закритих після проваленого перевороту ЗМІ відновити свою роботу змогли лише 24 мас-медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-