США висловили Росії протест і

США висловили Росії протест і "сильне розчарування" через дипломатичні обмеження

Укрінформ
Американська сторона використала одразу два канали – на рівні глав зарубіжних відомств, а також посольства в Москві – для того, щоб висловити свою позицію відносно оголошення Росією обмежень для американських дипломатів.

Про це повідомило американське центральне видання The Washington Post

"Ми висловили наше сильне розчарування й протест", - зазначила з цього приводу речник Держдепартаменту США Хезер Науерт.

Зазначається, що американська сторона висловила свою позицію під час телефонного дзвінка держсекретаря Рекса Тіллерсона міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову. Крім того, це прозвучало під час розмови посла США в Москві Джона Теффта із заступником глави російського МЗС Сергієм Рябковим. Водночас сам Держдепартамент утримався від оголошення офіційних коментарів з цього питання. 

Читайте також: Дипломатичний скандал: російське МЗС вручило ноту Теффту

Видання також навело коментар екс-посла США в Росії Джеймса Коллінза, а нині представника Фонду Карнегі за міжнародний мир, щодо загострення в дипломатичних відносинах між Москвою і Вашингтоном. За його словами, "пільговий період" Путіна для перевірки можливостей покращення відносин зі США в період президентства Трампа завершився.

"Це, безумовно, негативний розвиток для будь-яких сподівань на довгострокове поліпшення офіційних відносин", - підкреслив Коллінз. Він також зауважив, що в Москві чудово розуміють сигнал з боку Конгресу у вигляді посилення санкцій та усвідомлюють обмежені можливості президента Трампа, який не зможе нічого змінити.

Як повідомляв Укрінформ, Росія в п'ятницю оголосила про введення обмежувальних заходів проти американських дипломатів та дипломатичних об'єктів США на своїй території. Зокрема, в Москві хочуть скоротити до 1 вересня кількість працюючих в РФ дипломатів і технічних працівників. Росія також припиняє використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві та дачі в Срібному бору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-