У Новій Зеландії - скандал через закупівлю лікувальної грязі в Південній Кореї

У Новій Зеландії - скандал через закупівлю лікувальної грязі в Південній Кореї

Укрінформ
Влада міста Роторуа, що на півночі Нової Зеландії, опинилася під шквалом критики за укладання контракту з південнокорейськими партнерами про закупівлю п'яти тонн лікувальної грязі на суму 90 тис. новозеландських доларів для грязевого фестивалю.

Про це повідомляє New Zealand Herald

«Те, що міністерство внутрішньої торгівлі, захисту споживачів і малого бізнесу країни, а також влада Роторуа могли погодитися витратити понад 90 тисяч новозеландських доларів на закупівлю за кордоном грязюки, знаходиться за межею нашого розуміння. Це все одно, що купити в Дубаї пісок для пляжного фестивалю», - розкритикував рішення влади міста Союз платників податків країни.

У грудні в Роторуа має пройти музичний геотермальний фестиваль Mudtopia, який передбачає обмазування учасників лікувальними грязями. Мер міста, населення якого становить близько 70 тис. осіб і має значні запаси лікувального болота, підписав напередодні контракт з південнокорейським містом Порьон та фондом «Boryeong Mud Festival» на постачання грязевого порошку.

Читайте також: Американські «Чорні яструби» гаситимуть пожежі в Австралії

«Я знаю, що в Роторуа є достатньо своєї грязюки, але ви не можете просто викопувати будь-яке старе болото і кидати його в людей, не будучи впевненим, що воно не призведе до захворювань», - заявив мер міста Роторуа Метью Родс у відповідь на критику.

Загалом на захід влада обіцяє виділити 350 тонн грязюки, частину з якої було вирішено закупити в південнокорейському місті Порьон на березі Жовтого моря, де вже кілька років поспіль успішно проходить щорічне свято грязюки, яке відвідують тисячі туристів. Корейська сторона погодилася передати Роторуа п'ять тонн концентрату, з якого вийде в десять разів більше цілющої грязі для грудневого фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-