Австралія закликала Китай тиснути на Північну Корею

Австралія закликала Китай тиснути на Північну Корею

Укрінформ
Австралія рішуче засуджує черговий запуск міжконтинентальної балістичної ракети Північною Кореєю та закликає міжнародне співтовариство, особливо Китай, до рішучих дій.

Про це повідомляє прес-служба МЗСіТ Австралії.

«Тест балістичної ракети і триваюча бездумна та загрозлива поведінка Північної Кореї порушує низку резолюцій РБ ООН... Австралія настійно закликає до прийняття рішучих заходів РБ ООН у відповідь на ці випробування. Ми закликаємо всі країни вжити термінових заходів щодо виконання резолюцій РБ ООН щодо Північної Кореї. Австралія також настійно закликає Китай використовувати свої потужні важелі, щоб змусити Північну Корею припинити проводити ці випробування», - йдеться у заяві.

У повідомленні також наголошується, що випробування Північної Кореї - це загроза регіональній і глобальній безпеці та стабільності. Саме тому, окрім підтримки заходів у рамках ООН, Австралія продовжує інтенсивні національні санкції проти Північної Кореї, її фізичних і юридичних осіб, які підтримують програми незаконних ядерних та балістичних випробувань. Австралійські санкції також посилюють міжнародний тиск на Північну Корею та обмежують комерційну діяльність, яка може фінансувати програми з озброєнь.

Австралія також постійно координує регіональні заходи протидії північнокорейським випробуванням.

«Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами, включаючи Сполучені Штати, Японію, Республіку Корею та Китай, щоб впливати на режим Північної Кореї і зупинити її загрозливу та дестабілізуючу поведінку», - підсумовує австралійське зовнішньополтичне відомство.

Читайте також: Канада обіцяє продовжувати тиснути на КНДР

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю зранку КНДР здійснила нові ракетні стрільби. Пуск відбувся в районі Мупйон-ні, що знаходиться в північно-західній частині КНДР. Ракета пролетіла над сухопутною територією КНДР та над морем близько 1000 км, після чого впала в Японське море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-