США ввели нові санкції проти Ірану через запуск балістичної ракети

США ввели нові санкції проти Ірану через запуск балістичної ракети

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про введення окремого пакету санкцій проти шести підприємств Ірану, пов'язаних з розробкою нових балістичних ракет та проведенням їх пусків у космічний простір.

Про це йдеться в заяві американського відомства, поширеній у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США сьогодні внесло до санкційного списку шість підрозділів промислової групи Shahid Hemmat, що базуються в Ірані, у відповідь на продовження провокаційних дій Ірану, таких як вчорашній запуск космічного ракетоносія Simorgh", - зазначається в документі.

У США розцінюють використання Іраном технологій міжконтинентальних балістичних ракет під час таких космічних запусків як "загрозливий крок" з боку Тегерана. 

Читайте також: Пентагон підтвердив новий запуск ракети КНДР

"Уряд США продовжить активно протидіяти іранським програмам створення балістичних ракет, у тому числі провокаційним космічним запускам, розвитку загрозливих ракетних систем, або ж підтримки ракетних обстрілів Саудівської Аравії з боку єменської Хуті, як це сталося минулими вихідними", - заявив з цього приводу міністра фінансів США Стівен Мнучін.

Він наголосив, що нинішні санкції "спрямовані на ключові об'єкти, пов'язані з програмами Ірану зі створення балістичних ракет" та підкреслюють глибоке занепокоєння Вашингтона у зв'язку з провокаційною поведінкою Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-