Облога сирійської Ракки заблокувала в місті майже 50 тисяч жителів - ООН

Облога сирійської Ракки заблокувала в місті майже 50 тисяч жителів - ООН

Укрінформ
Близько 50 тисяч мирних жителів можуть знаходитися в сирійському м. Ракка, яке перебуває в облозі.

Про це членам Ради Безпеки по відеозв'язку з Йорданії повідомила заступник Координатора надзвичайної допомоги ООН Урсула Мюллер, повідомляє Центр новин ООН.

"За нашими оцінками, від 20 до 50 тисяч людей все ще знаходяться в Рацці, яка перебуває в облозі. Вони не можуть покинути місто. Переміщення цивільного населення значно ускладнене тим, що територія замінована і всипана снарядами, які не розірвалися. Артобстріли та авіанальоти тривають, як і активність снайперів", - заявила Мюллер.

Читайте також: Терористи прорили тунель із Туреччини в Сирію

Як повідомляється, заступник Координатора надзвичайної допомоги ООН нещодавно побувала в Сирії, щоб оцінити гуманітарні потреби цивільного населення. За її словами, близько 200 тисяч людей покинули Ракку, однак ті, хто залишився, перебувають в жалюгідному стані. 

Гуманітарні співробітники також не можуть потрапити в Ракку, щоб надати допомогу людям. Жителям міста гостро бракує продовольства і предметів першої необхідності. 

За словами Мюллер, в інших районах Сирії фіксується деяке зниження рівня насильства, проте ситуація в східній Гуті, яка перебуває в облозі, залишається напруженою. 

Раніше повідомлялося, що підтримувані США Сирійські демократичні сили (SDF) відвоювали у бойовиків "Ісламської держави" половину міста Ракки - найбільшого оплоту і "столиці" джихадистів у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-