В Узбекистані арештували доньку екс-президента Карімова

В Узбекистані арештували доньку екс-президента Карімова

Укрінформ
В Узбекистані заарештували Гульнару Карімову, дочку колишнього президента країни Іслама Карімова.

Як повідомляє "Медуза" з посиланням на прокуратуру Узбекистану, дочці екс-президента пред'явили обвинувачення за шістьма статтями Кримінального кодексу: про шахрайство, приховування іноземної валюти, порушення митного законодавства, порушення правил торгівлі або надання послуг, підробці документів та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

"За твердженням слідства, Карімова належала до злочинної групи, яка приховала за кордоном майже 1,4 мільярда доларів, 63,5 мільйона євро, понад 27 мільйонів фунтів стерлінгів і 18,5 мільйона швейцарських франків. Зокрема, гроші і майно злочинної групи знаходяться у Великій Британії, Франції, Німеччині, Швейцарії, Росії та Латвії. Узбекистан звернувся до влади цих країн із запитом про арешт активів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Старшу дочку Карімова отруїли – ЗМІ

Генпрокуратура Узбекистану у своєму повідомленні також розповіла про вирок, який був винесений Карімовій в 2015 році. Вона отримала п'ять років обмеження волі за звинуваченням у розкраданні, вимаганні і ухиленні від сплати податків.

У ЗМІ раніше повідомлялося, що Карімова як мінімум із 2014 року перебуває в Узбекистані під домашнім арештом. Британська PR-компанія Davidson Ryan Dore у вересні 2014 року поширила світлини, на яких Карімова сфотографована в своєму будинку в Ташкенті. У компанії, найнятій друзями Карімової, розповіли, що дочка президента перебуває в повній ізоляції.

Гульнара Карімова займалася в Узбекистані бізнесом і громадською діяльністю. Кримінальне переслідування Карімової пов'язують з її політичними амбіціями: доньку називали можливою наступницею батька на посту президента Узбекистану.

Іслам Карімов керував Узбекистаном з 1989 року - в якості першого секретаря ЦК Компартії республіки і президента країни. Він помер у вересні 2016 року. Пост президента зайняв прем'єр-міністр республіки Шавкат Мирзієєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-