Єврокомісія запропонувала Вишеградській групі окрему зустріч

Єврокомісія запропонувала Вишеградській групі окрему зустріч

Укрінформ
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запропонував провести після 13 вересня зустріч з лідерами Вишеградської групи для обговорення багатьох конкретних питань.

Про це Юнкер заявив під час прес-конференції з прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, передає кореспондент Укрінформу.

“Я хотів би, щоб прем'єр Фіцо запросив своїх колег організувати таку зустріч”,- заявив Юнкер.

Читайте також: Вишеград домовився співпрацювати з Ізраїлем у боротьбі з тероризмом

Він зазначив, що це може бути хорошою нагодою до обговорення як загальних так і конкретних питань, оскільки формат дискусії в рамках 28-ми країн-членів ЄС є недостатнім для поглибленої дискусії.

Президент Єврокомісії наголосив, що така зустріч могла б відбутися після 13 вересня, коли буде оцінено загальний стан функціонування Євросоюзу.

Прем'єр Фіцо підтримав організацію такої зустрічі. У Польщі також позитивно висловилися щодо цієї пропозиції.

Читайте також: Вишеград планує залучити Україну до чергування своєї бойової групи

Заступник глави МЗС Польщі Конрад Шиманський заявив, що є багато питань, які вимагають “відвертої розмови” в інтересах стабілізації політичної ситуації в Європі.

Як інформувало агентство, Єврокомісія в середу направила мотивовані обгрунтування Польщі, Чехії та Угорщині за недотримання їхніх юридичних зобов'язань щодо переселення біженців. Як зазначили у Комісії, незважаючи на неодноразові заклики до дій і початок процедури залучення трьох країн до відповідальності минулого місяця, країни, як і раніше, порушують свої юридичні зобов'язання і проявили зневагу своїми зобов'язаннями перед Грецією, Італією й іншими державами-членами ЄС.

Читайте також: Міграційна криза: Єврокомісія назвала дедлайн для Чехії, Угорщини й Польщі

У Польщі відповіли Брюсселю, що процедура Єврокомісії щодо розподілу біженців між країнами ЄС є хибною і загрожує національній безпеці країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-