Качинський назвав вето Дуди серйозною помилкою

Качинський назвав вето Дуди серйозною помилкою

Укрінформ
Вето президента Польщі Анджея Дуди на два закони щодо зміни системи судочинства в Польщі були помилкою.

Про це в ефірі католицького радіо Maryja і телеканалу Trwam заявив лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський.

“Оскільки я серйозно ставлюся до громадян і дуже серйозно також до президента, вважаю, що моїм обов'язком є сказати, що це (вето  президента - ред.) було помилкою, дуже серйозною помилкою”, - заявив Качинський.

Читайте також: PiS вивчає питання подолання вето Дуди на два закони про суд

Однак він заявив, що справу реформи судочинства, яке потребує глибоких змін, “потрібно вирішити найближчим часом”.

За його словами, він сподівається, що відповідні закони, які запропонує президент Дуда, відповідатимуть потребам докорінних у цій системі.

“У Польщі суди є хворими. Потрібно їх вилікувати і тут не допоможуть прості методи, а лише дуже глибоке хірургічне втручання”,- наголосив Качинський.

Читайте також: Поляки під Верховним судом вимагали “три рази вето”

Він зауважив, що за кордоном проти влади ведеться пропаганда, а його особисто неслушно називають диктатором.

“Цей диктатор є дуже лагідним і добрим. Йому можна блокувати будинок і не давати спокійно жити у власному домі”,- зауважив лідер PiS.

Читайте також: Єврокомісія погрожує забрати право голосу у Польщі

Декілька днів тому президент Дуда у світлі активних протестів у країні наклав вето на два з трьох скандальних законів про зміну судочинства в Польщі, підписуючи третій.

Демонстранти висловлювали задоволення з приводу того, що президент дослухався до їхніх вимог, одночасно висловлюючи розчарування, що він не наклав вето на всі закони.

Єврокомісія вирішила дати Польщі місяць на розв'язання проблем, пов'язаних з прийняттям законів у сфері судочинства. В іншому випадку Брюссель може ввести "негайне" застосування щодо Варшави 7 статті договору ЄС, який не виключає накладення на країну санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-