У Меркель заявляють, що європейські компанії не повинні потрапити під санкції США

У Меркель заявляють, що європейські компанії не повинні потрапити під санкції США

Укрінформ
В уряді Німеччини вкотре заявили про необхідність координації санкцій політики між ЄС і США, а також про те, що односторонні санкції не повинні завдавати шкоди європейським компаніям.

Про це сказала у середу журналістам заступник офіційного представника федерального уряду ФРН Ульріке Деммер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, як і раніше, вважаємо, що європейська промисловість не повинна ставати метою американських санкцій", - заявила Деммер.

За її словами, ФРН виступає проти принципу "санкцій з екстериторіальним ефектом". Вона додала, що Німеччина "буде детально вивчати" прийнятий палатою представників пакет заходів, а поки що ФРН і Єврокомісія висловили Вашингтону свою стурбованість у зв'язку з тим, що європейські компанії можуть опинитися у невигідному становищі через цей закон.

Деммер також зазначила, що важливим є продовження тісної координації між США і ЄС у питаннях санкційної  політики щодо Росії.

Читайте також: Єврокомісію непокоять наслідки нових санкцій США проти Росії

Офіційний представник МЗС країни Мартін Шефер зі свого боку заявив, що США не повинні диктувати європейським компаніям, як їм вести бізнес з третіми (Росією) країнами. Водночас, він назвав "великим кроком уперед" те, що американська сторона внесла зміни до законопроекту. На його думку, Берліну "вдалося переконати партнерів у Вашингтоні діяти спільно". "Ми будемо раді співпрацювати з американцями, в тому числі щодо санкцій проти Північної Кореї, проти Росії, можливо, навіть проти Ірану, але, будь ласка, разом і узгоджено", - сказав дипломат.

Як раніше повідомляв Укрінформ, ще на стадії схвалення законопроекту Сенатом США проти нього різко виступили Німеччина та Австрія, фірми яких залучені в серйозні енергетичні проекти з Росією.

Як повідомлялося, напередодні палата представників конгресу США 419 голосами "за" при трьох голосах "проти" затвердила законопроект щодо санкцій проти РФ, Ірану і КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-