У Кале поліція застосовує надмірну силу проти мігрантів - правозахисники

У Кале поліція застосовує надмірну силу проти мігрантів - правозахисники

Укрінформ
Правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) закликала французьку владу покласти край поліцейському насильству щодо мігрантів у північному місті Кале, куди сотні біженців повернулися, незважаючи на знесення табору "Джунглі".

Про це повідомляє Reuters

"Місцева та національна влада повинна негайно та беззастережно дати вказівку поліції дотримуватися міжнародних стандартів щодо застосування сили та утримуватися від поведінки, яка перешкоджає наданню допомоги", - йдеться у заяві HRW.

Організація закликала уряд Франції напоумити поліцейських, що перейшли межу, які "регулярно" жорстоко поводяться із мігрантами у надії, що ті залишать Кале.

На підставі опитувань, проведених приблизно з участью 60 мігрантів у Кале, HRW заявила, що поліцейські застосували перцевий аерозоль щодо дітей та дорослих мігрантів, поки вони спали, регулярно розпилювали аерозоль на спальні мішки та одяг або ж просто конфіскували їх, а також іноді знищували продукти харчування та воду.

"Такі дії порушують заборону на нелюдське та таке, що принижує гідність поводження, а також міжнародні стандарти поведінки поліції", - зазначили у HRW.

Читайте також: Італія може заборонити човнам із мігрантами заходити до своїх портів

Як повідомлялося, минулої осені у французькому місті Кале був закритий та підданий знесенню табір нелегальних мігрантів, відомий як "Джунглі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-