Сторони конфлікту в Лівії домовилися про перемир'я та проведення виборів

Сторони конфлікту в Лівії домовилися про перемир'я та проведення виборів

Укрінформ
Представники сторін конфлікту в Лівії за посередництва президента Франції Еммануеля Макрона домовилися про припинення вогню та проведення дострокових президентських і парламентських виборів у країні. 

Про це у вівторок, 25 липня, повідомляє DW з посиланням на інформагенції dpa та Reuters. 

Під час переговорів неподалік від Парижа сторонам вдалося дійти до спільного знаменника. Інформагенція dpa пише про "план із 10 пунктів" для встановлення перемир'я у країні, роздертій громадянською війною.

"Ми зобов'язуємося дотримуватися перемир'я і відмовитися від використання будь-якої зброї з будь-якою метою, яка не є чіткою протидією тероризму", - цитує заяву сторін Reuters.

Читайте також: Лівійський Бенгазі повністю звільнили від терористів

Після переговорів глави міжнародно визнаного уряду національної єдності Лівії Фаїза Сарраджа та генерала Халіфа Хафтара, війська якого контролюють східну частину країни, потисли одне одному руки перед журналістами. Президент Франції Еммануель Макрон зазначив, що "справа миру значно просунулася сьогодні". Середземномор'ю, за його словами, "потрібен цей мир".

Уряд національної єдності Лівії на чолі з Фаїзом Сарраджем сформували за посередництва ООН. Наприкінці березня 2016 року члени уряду прибули з Тунісу на територію Лівії. Кабінет має повернути стабільність країні, розколотій після падіння режиму Муаммара Каддафі у 2011 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-