Суд у РФ відхилив позов телеканалу

Суд у РФ відхилив позов телеканалу "Звезда" до опозиційного журналіста Бабченка

Укрінформ
Зюзінський суд Москви відмовив у стягненні за позовом співробітників телеканалу Міноборони Росії "Звезда" 3 млн рублів ($50 тис.) з опозиційного журналіста Аркадія Бабченка за його публікації про падіння Ту-154 МО РФ над Чорним морем.

Про це сам Бабченко написав у Facebook

"Позивачі вимагали стягнути з Бабченка цю суму через його пост у Facebook від 25 грудня минулого року, в якому він називає загиблих в авіакатастрофі журналістів "пропагандистами" і "вербувальниками". "Суд вирішив у задоволенні позовних вимог відмовити", - сказала суддя Олена Саф'ян", - йдеться у повідомленні.

Сам журналіст так прокоментував це рішення суду: "Це як це? Передайте товаришу Путіну, сталася жахлива помилка! Здається, щось пішло не так".

Читайте також: Воєнна кампанія на Донбасі коштує Росії $6 мільярдів на рік - експерт

Позов до Бабченка був поданий у зв'язку з публікацією журналіста про жертв катастрофи літака Ту-154 Міноборони Росії над Чорним морем. Бабченко відмовився висловлювати співчуття рідним та близьким загиблих. Працівників державних російських телеканалів, у тому числі співробітників "Звезды", які були на борту літака, журналіст назвав "співробітниками агентств масової пропаганди". На думку Бабченка, жертви авіакатастрофи "співали і танцювали на підтримку" російської влади.

Після цієї публікації колумніст "Комсомольской правды" Анатолій Жильцов закликав порушити кримінальну справу відносно Бабченка, депутат Держдуми Віталій Мілонов пригрозив журналістові позбавленням громадянства, а шестеро співробітників "Звезды" зажадали виплатити їм по 500 тисяч рублів за "моральний збиток". Сам Бабченко у лютому 2017 року покинув Росію.

Ту-154 Міністерства оборони зазнав аварії 25 грудня 2016 року, набираючи висоту. На борту знаходилися 92 особи, серед них учасники ансамблю пісні і танцю імені Александрова, глава фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка, журналісти та військовослужбовці. Пасажири транспортного літака МО Росії прямували до Сирії, для участі у черговому пропагандистському концерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-