Спікер парламенту Молдови розкритикував намір Додона нагородити миротворців РФ

Спікер парламенту Молдови розкритикував намір Додона нагородити миротворців РФ

Укрінформ
Голова парламенту Молдови Андріан Канду розкритикував наміри президента Ігоря Додона вручити державні нагороди російським миротворцям, призвавши його не плутати державні нагороди з протокольними подарунками.

Про це спікер написав на своїй сторінці в Facebook

«На одному з російських телеканалів президент Додон, щоб показати свою підтримку Москви, хвалиться тим, що порушує і буде порушувати Конституцію. Розсердившись на жорстку позицію парламенту, виражену в Декларації про виведення російських військ і озброєння, Ігор Додон обіцяє російським і придністровським військовослужбовцям медалі, відкриваючи тим самим рану, що кровоточить досі. Додон плутає державні нагороди із протокольними подарунками», - написав Канду.

Читайте також: Додон хоче роздати нагороди російським військовим у Придністров’ї

Спікер молдавського парламенту вважає, що своїм жестом «президент хоче довести, що у нього більше повноважень, ніж ті, що прописані в Конституції».

Нагадаємо, напередодні в інтерв'ю російським ЗМІ Ігор Додон пообіцяв вручити «державні нагороди Молдови молдавським, російським і придністровським військовослужбовцям з нагоди 25-річчя початку роботи миротворчого контингенту на Дністрі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-