Рада Федерації просить Путіна ввести санкції проти Польщі

Рада Федерації просить Путіна ввести санкції проти Польщі

Укрінформ
Російська Рада Федерації звернулася до президента Володимира Путіна з проханням доручити профільним відомствам РФ розробити заходи санкцій "у відповідь на рішення Польщі про знесення пам'ятників радянським воїнам".

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на звернення сенаторів, прийняте у вівторок.

"Просимо дати доручення профільним федеральним органам виконавчої влади представити комплексні пропозиції щодо можливого введення заходів обмежувального характеру в сферах двосторонньої співпраці з Республікою Польща, а також відносно польських парламентарів - ініціаторів закону від 1 квітня 2016 року про заборону пропаганди комунізму або іншого тоталітарного ладу та інших фізичних і юридичних осіб", - йдеться в звернення.

Як наголошується в документі, парламент Польщі прийняв поправки до законодавства, що передбачають знесення пам'ятників і пам'ятних знаків часів радянського домінування в так званому "соціалістичному таборі" країн. У тому числі, військовослужбовцям Червоної Армії, загиблим тут в 1944-1945 роках.

Читайте також: РФ обурилась через знесення радянських пам'ятників у Польщі

Згідно з ухваленим в Польщі законом можуть зноситися лише пам'ятники наочної агітації. Пам'ятники в місцях поховання, на кладовищах залишаться незайманими, їм буде забезпечено якісний відхід, як і раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-