PiS вивчає питання подолання вето Дуди на два закони про суд

PiS вивчає питання подолання вето Дуди на два закони про суд

Укрінформ
Рішення президента Польщі Анджея Дуди щодо накладення вето на два закони про реформування судочинства складно зрозуміти, але правляча партія рішуче налаштована на проведення реформи цієї системи.

Про це заявив речник уряду РП Рафал Бохенек, інформує TVP.INFO.

“Шкода, що президент ветував ці закони. Cкладно зрозуміти рішення президента, хоча вчора ми мали нагоду почути його виступ і під час прес-конференції і під час звернення до народу”,- заявив Бохенек.

За його словами, правляча партія “Право і Справедливість” (PiS) і прем'єр Беата Шидло “слухають голос поляків, і від початку дуже чітко підкреслювалося, що реформу буде проведено, незважаючи на те, чи ці вето будуть накладатися чи ні”.

Бохенек наголосив, що партія влади намагатиметься продовжити відповідні зміни у сфері судочинства, аби зробити її більш демократичною і відкритою.

Речник польського уряду не виключив, що PiS пробуватиме подолати президентське вето, для чого потрібною буде згода 3/5 депутатів Сейму.

Читайте також: Дуда підписав третій скандальний закон про судочинство

“Побачимо, проаналізуємо, чи буде змога зібрати 3/5 для відкидання цього вето”,- заявив Бохенек.

Як інформувало агентство, Дуда в понеділок оголосив про те, що накладе вето на два закони — про Верховний суд і Національну раду судочинства, оскільки вони створюють прецедент надмірної влади генпрокурора (одночасно міністра юстиції в Польщі) над судами і викликають надзвичайно значні емоції в суспільстві. Натомість він підписав третій закон — про суди загальної юрисдикції, що також викликає багато застережень в опозиції, експертів та суддівського корпусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-