Японці раз на рік працюватимуть з дому

Японці раз на рік працюватимуть з дому

Укрінформ
В Японії 24 липня розпочалася акція «Telework Day»: співробітники 900 компаній не поїхали до офісу, залишившись працювати вдома.

Як пише meduza, «Telework Day» буде проходити раз в рік аж до Олімпіади 2020 року (її відкриття так само відбудеться 24 липня).

"З допомогою акції японська влада планує зменшити навантаження на громадський транспорт та підготувати суспільство до трудової реформи. Як тільки почнеться Олімпіада, дістатися до роботи буде дуже важко, тому ми проводимо цей експеримент», - розповів президент інституту бізнесу Ricoh Такасі Козу.

Читайте також: Японці розробляють чисту енергію для олімпійського вогню

Він вважає, що молоде покоління японців інакше ставиться до праці, і компаніям потрібно пропонувати їм нові умови роботи.

Японським компаніям важливо, щоб їх співробітники були присутні в офісі. При цьому деяким японцям доводиться працювати по 12 годин, тому вони переходять на віддалену роботу повільніше, ніж жителі Європи і США. Однак уряд Японії стверджує, що перехід на віддалену роботу допоможе підвищити продуктивність праці.

«Ми робимо це для Олімпіади. Але довгострокова мета - отримати гуманніші умови праці», - заявив Хіросі Оонісі з міністерства економіки Японії.

На даний момент японський уряд тільки розробляє трудову реформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-