"Близькосхідний квартет" закликав до деескалації напруження в Єрусалимі

Укрінформ
Міжнародні учасники Квартету з питань Близького Сходу засудили насильницькі зіткнення, що сталися в Єрусалимі та закликали сторони конфлікту продемонструвати максимальну стриманість для зменшення насильства.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій у суботу Державним департаментом США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Посланники Квартету з питань Близького Сходу від Російської Федерації, Сполучених Штатів, Європейського Союзу та Організації Об'єднаних Націй глибоко стурбовані загостренням напруженості та насильницьких зіткнень, що відбуваються в Старому місті Єрусалиму", - наголошується в заяві.

Учасники Квартету рішуче засудили терористичні акти, висловили жаль з приводу втрати невинних життів, викликаної насильством, а також сподівання на швидке видужання поранених.

Читайте також: Радбез ООН проведе кризове засідання щодо ситуації в Єрусалимі

"Відзначаючи особливу чутливість питання щодо святих місць в Єрусалимі та необхідність забезпечення безпеки, посланники Квартету закликають усіх продемонструвати максимальну стриманість, утриматися від провокаційних дій та працювати над деескалацією ситуації", - підкреслюється в документі.

Водночас, в заяві вітаються запевнення прем'єр-міністра Ізраїлю, що статус-кво на святих місцях в Єрусалимі підтримуватиметься й поважатиметься. Посланники також закликали Ізраїль і Йорданію працювати разом, щоб підтримати статус-кво, відзначивши особливу роль Хашимітського Королівства, як це сказано в мирному договорі з Ізраїлем.

Представники Квартету вкотре підкреслили, що насильство поглиблює недовіру та є несумісним із досягненням мирного врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-