Шведські екстремісти тренувалися в Росії - ЗМІ

Шведські екстремісти тренувалися в Росії - ЗМІ

Укрінформ
У Швеції два учасника місцевої правоекстремістської організації, звинувачені в нападі на центр прийому мігрантів в Гетеборзі, їздили в Росію на тренування з участю осіб, що мали бойовий досвід в рамках конфлікту на сході України.

Про це повідомляє BuzzFeed з посиланням на отримані в шведському суді документи.

За даними видання, слідство вважає, що напад організували члени шведської екстремістської організації "Північноєвропейський рух опору".

При цьому повідомляється, що прокуратура пред'явила звинувачення трьом учасникам: 20-річному Антону Туліну, 50-річного Джиммі Йоханссону і лідеру гетеборзького осередку цієї організації 23-річному Віктору Меліну.

Читайте також: Мінфін США ввів санкції проти терориста ИГИЛ з Росії

Стверджується, з посиланням на дані прокуратури, що Мелін і Тулін відвідували Росію восени 2016 року і провели там 11 днів, у тому числі "проходили тренування".

Також повідомляється, що слідство має скріншотом фотографії з зображенням двох підозрюваних, що були опубліковані в соцмережі "ВКонтакті" на сторінці, присвяченій програмі тренувань праворадикальних угруповань в Санкт-Петербурзі.

За інформацією видання, поліція вилучила з квартири одного з нападників відомості про зброю та вибухівку, написані російською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-