Власника газети

Власника газети "Ведомости" позбавили російського громадянства

Укрінформ
Медіаменеджер, власник газет "Ведомости" The Moscow Times Дем'ян Кудрявцев позбавлений російського громадянства за нібито надання недостовірних відомостей.

"Це пов'язано з наданням ним (Кудрявцевим – ред.) в міграційні органи даних, які не відповідають дійсності, при прийомі в громадянство РФ. Факт надання недостовірних відомостей підтвердив суд", - сказало агентству ТАСС джерело в правоохоронних органах.

Кудрявцев звертався за отриманням громадянства, оскільки станом на 6 лютого 1992 року мав тільки громадянство Ізраїлю.

Тепер Кудрявцев може перебувати в РФ не більше 90 днів протягом півроку. При цьому на нього поширюються всі правила міграційного законодавства як на громадянина країни, з якою у Росії є угода про безвізовий в'їзд.

"Для роботи в РФ він має отримати відповідний дозвіл, або дозвіл на тимчасове проживання або посвідку на проживання", - пояснили в правоохоронних органах.

Читайте також: HRW: У Росії втручання держави в роботу медіа наближається до рівня СРСР

У Росії з 1 січня 2016 року діє закон, згідно з яким громадянам інших країн і росіянам з подвійним громадянством заборонено виступати засновниками ЗМІ, а частка іноземних акціонерів у статутному капіталі російських ЗМІ не може перевищувати 20%. Власникам ЗМІ було дано час до 1 лютого 2017 року на приведення всієї корпоративної мережі у відповідність із законом, а нові документи про власників і засновників треба було передати в Роскомнагляд не пізніше 15 лютого 2017 року. У разі порушення Роскомнагляд звертається в суд для призупинення діяльності ЗМІ.

Фото: jrnlst.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-