Мінфін США запровадив санкції проти терориста ІДІЛ з Росії

Мінфін США запровадив санкції проти терориста ІДІЛ з Росії

Укрінформ
Міністерство фінансів США у п'ятницю внесло до списку терористів особливої категорії та запровадило відповідні санкції проти вихідця з Інгушетської республіки Російської Федерації Маліка Руслановича Барханоєва, який є активним членом ІДІЛ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Управління Міністерства фінансів США з питань контролю за зовнішніми активами (OFAC), передає власний кореспондент Укрінформу.

"Барханоєв вноситься до списку глобальних терористів особливої категорії відповідно до указу 13224, який визначає терористів і тих, хто надає підтримку терористам або терористичним актам", - зазначається в заяві

Барханоєв, 1992 року народження, відомий також як "Інгуш" та "Сайфуддін", є вихідцем Республіки Інгушетія, Російська Федерація. Зараз він активно діє в угрупованні "Ісламська держава" на території Сирії та Іраку. Він потрапив туди через територію Туреччини, навчався в тренувальному таборі терористів, після чого приєднався до ІДІЛ в сирійському місті Манбідж.

Читайте також: Інтерпол склав список з 173 терористів-смертників ІДІЛ

"Цей крок (Міністерства фінансів США – ред.), зроблений паралельно із запровадженням нових санкцій ООН та підкреслює рішучість Сполучених Штатів співпрацювати з нашими міжнародними партнерами для подальшого обмеження доступу терористів до міжнародної фінансової системи", - зазначив з цього приводу директор OFAC Джон Смітт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-