ЄНП закликає Єврокомісію припинити фінансування Молдови

ЄНП закликає Єврокомісію припинити фінансування Молдови

Укрінформ
Європейська народна партія (ЄНП) засуджує зміна виборчої системи в Республіці Молдова і закликає у зв'язку з цим Єврокомісію припинити фінансування Молдови та переглянути Угоду про асоціацію "ЄС-РМ".

Про це йдеться в оприлюдненій заяві лідера ЄНП Джозефа Долла у зв'язку з прийняттям парламентом Молдови закону про перехід до змішаної системи парламентських виборів, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Це ганьба, що більшість молдавського парламенту обрали для своїх громадян авторитаризм замість демократії, корупцію замість прозорості і хаос замість верховенства закону. Дуже шкода, що 74 депутата парламенту вирішили зміцнити самодержавство Демократичної партії і Партії соціалістів замість захисту інтересів свого народу», - йдеться в заяві.

Лідер ЄНП нагадує, що у «Венеціанської комісії була чітка рекомендація не переходити на нову виборчу систему, однак Демократична партія проігнорувала рекомендації Венеціанської комісії і стурбованість Європейського союзу у зв'язку зі зміною виборчої системи.

Дол закликає Єврокомісію припинити фінансування Молдови та переглянути Угоду про асоціацію "ЄС-РМ".

Читайте також: Суд дав добро на проведення референдуму по відставці мера Кишинева

Як повідомляв Укрінформ, напередодні парламент Молдови більшістю голосів прийняв в остаточному читанні закон про перехід країни від пропорційної (за партійними списками) до змішаної системи парламентських виборів. За ухвалення закону проголосувала правляча коаліція на чолі з Демократичною партією, а також депутати від Партії соціалістів. Проти виступили представники комуністів, лібералів і ліберал-демократів.

У Кишиневі поки ніяк не прокоментували заяву лідера Європейської Народної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-