У Кишиневі мітингують за і проти виборчої системи

У Кишиневі мітингують за і проти виборчої системи

Фото
Укрінформ
Кілька тисяч чоловік беруть участь у двох мітингах перед будівлею парламенту Молдови.

Частина мітингувальників виступають проти зміни виборчої системи, а решта - на підтримку переходу до змішаної системи парламентських виборів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як заявив представник Демократичної партії, депутат парламенту Серджіу Сирбу, нова система парламентських виборів надає громадянам право самим вибирати своє майбутнє.

Керівник опозиційної партії «Дія і солідарність», екс-кандидат у президенти Молдови Майя Санду категорично не згодна з переходом до змішаної системи парламентських виборів, заявивши, що «це - черговий удар по молодій молдовської демократії».

Мітингувальників розділяють посилені кордони поліцейських. У МВС Молдови закликали учасників акцій утриматися від насильницьких дій і суворо дотримуватися чинного законодавства про збори і публічні маніфестації.

 Раніше парламент Молдови більшістю голосів ухвалив в остаточному читанні Закон про перехід країни до змішаної системи парламентських виборів (до теперішнього часу вибори проводилися за пропорційною системою - за партійними списками).

Читайте також: Молдова за рік зробить рішучі кроки у відносинах із Придністров'ям - експерт

Згідно з новим законодавством, половина депутатів (50 осіб) будуть обиратися за партійними списками, а друга половина (51 депутат) - по одномандатних округах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-