Британія створить з десяток нових контролюючих органів після Brexit – ЗМІ

Британія створить з десяток нових контролюючих органів після Brexit – ЗМІ

Укрінформ
Вихід із Євросоюзу вимагатиме від Великобританії створення нових регулюючих органів, але їх кількість не перевищить десяти.

Про це Reuters розповіли джерела в уряді Великобританії.

«За словами урядового джерела, оцінка необхідності створення нових регулюючих органів після виходу із ЄС показала, що їх має бути небагато, найвірогідніше – менше 10», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Британія впевнена у своїх переговорних позиціях щодо Brexit - Мей

Ці дані агентству підтвердили і джерела в оточенні прем'єр-міністра Терези Мей, однак не уточнили, які саме галузі потребуватимуть нових наглядачів.

Reuters додає, що розірвання складних юридичних зв’язків між Євросоюзом та Великобританією, які формувалися десятиріччями, виявилося чи не найбільшою проблемою, а також дуже важливою для п’ятої економіки світу. Деякі великі компанії вже оголосили про свій намір переїхати до іншої юрисдикції, аби уникнути збільшення витрат, пов’язаних із регулятивною невизначеністю.

Читайте також: Британія та ЄС розпочинають перший раунд переговорів щодо Brexit

З метою зменшення непорозуміння, влада Великобританії вже оголосила, що після виходу Об’єднаного королівства із ЄС, у країні діятиме перехідний період, коли закони Євросоюзу досі залишатимуться чинними в окремих галузях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-