Польща вважає несправедливими претензії Єврокомісії щодо реформи судочинства

Польща вважає несправедливими претензії Єврокомісії щодо реформи судочинства

Укрінформ
Реакція Єврокомісії на судову реформу в Польщі є “необгрунтованою і несправедливою”.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.

“З прикрістю ми спостерігаємо, що очікувані польським суспільством реформаторські зусилля уряду використовуються опозицією в середині країни і за кордоном в рамках політичної боротьби. Із занепокоєнням ми спостерігаємо за спробами зовнішнього втручання у законодавчий процес, який триває”, - йдеться в заяві.

Читайте також: МЗС Польщі відповіло Росії на звинувачення в демонтажі радянських пам'ятників

Наголошується, що у такому ключі Варшавою сприймається реакція заступника президента Єврокомісії Франса Тіммерманса.

“Це необгрунтовані і несправедливі  дії, оскільки процес реформування польського судочинства лише розпочався. Ці дії є передчасними”, - наголошується у заяві.

Читайте також: Більшість поляків проти прийому біженців

У ній підкреслюється, що немає жодної потреби  в “особистій місії” Тіммерманса.

Польське зовнішньополітичне відомство наголошує, що Варшава готова вести діалог Єврокомісією на умовах поваги до суверенітету країни-члена ЄС.

“Не сприяє діалогу визначення Єврокомісією з ким вона хоче вести діалог і встановлення ультимативних термінів заслуховування конституційних міністрів у Брюсселі”,-підкреслює МЗС РП.

Читайте також: Єврокомісія вимагає призупинити скандальну судову реформу в Польщі

Як інформувало агентство, заступник президента Єврокомісії Тіммерманс в середу закликав Польщу призупинити проведення судових реформ, або на Варшаву може очікувати дисциплінарне покарання. За його словами, ці закони значно підвищують системні загрози для верховенства права. Він наголосив, що в сукупності вони знищать незалежність судів та поставлять судову систему під повний політичний контроль уряду.

Польська правляча партія “Право і Справедливість” (PiS) хоче внести зміни до трьох законів - про Верховний суд, Національну суддівську раду і суди загальної юрисдикції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-