Керівника сибірського центру Transparency затримали за антикорупційний мітинг

Керівника сибірського центру Transparency затримали за антикорупційний мітинг

Укрінформ
У Барнаулі затримано керівника сибірського центру "Трансперенсі Інтернешнл — Росія" Станіслава Андрейчука.

Про це повідомляється на сайті організації.

"Затримано керівника Сибірського центру "Трансперенсі Інтернешнл – Росія" Станіслава Андрейчука. Поліція відвезла його для дачі пояснень, складання протоколу і передачі справи до суду. Його обвинувачують у порушенні порядку проведення публічного заходу (ст. 20.2 КпАП). Мова йде про участь у антикорупційному мітингу, який пройшов у Барнаулі 8 квітня", - йдеться в повідомленні.

"Трансперенсі Інтернешнл — Росія" заявило, що вважає дії поліції відносно Станіслава незаконними і буде оскаржувати притягнення його до відповідальності.

18 липня Андрейчук випустив статтю про те, як газета "Вечерний Барнаул", яку фінансують з бюджету, пише про кандидатів від "Єдиної Росії". Андрейчук підрахував, що за останні два місяці газета надрукувала розгорнуті матеріали про 39 з 40 кандидатів у міську думу Барнаула.

Читайте також: В'язня "Болотної" Панфілова доправили на примусове лікування

"Більшість з них отримала по великій іміджевій статті, і лише в кількох випадках це були інтерв'ю або згадка двох-трьох кандидатів в одному матеріалі", - написав Андрейчук.

Раніше 8 квітня в Барнаулі були затримані активісти, які розгорнули плакати з гаслами проти корупції на мітингу проти тероризму. Вони прийшли на цей мітинг після того, як місцева влада відмовилися погоджувати окрему акцію проти корупції.

Фото: facebook.com/andreychuk.stanislav

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-