Присутність військ РФ в Україні і Грузії вимагає посилення санкцій США – сенатор

Присутність військ РФ в Україні і Грузії вимагає посилення санкцій США – сенатор

Укрінформ
Поки російські війська перебувають на окупованих територіях України і Грузії, Сполучені Штати повинні постійно нарощувати тиск санкцій на Москву.

З такою заявою виступив на конференції в Вашингтоні щодо викликів з боку РФ американський сенатор Том Коттон, повідомив у вівторок "Голос Америки".

"Сьогодні Україна й Грузія не можуть стати на шлях приєднання до НАТО, поки на їхній території знаходяться російські війська. Тому нашою негайною й першочерговою метою повинно стати посилення тиску на Росію, щоб вона залишила ці землі. Щоб вона віддала Крим Україні та залишила Східну Україну та Північну Грузію", - заявив законодавець.

Читайте також: Україна й Грузія мають намір посилити співпрацю задля деокупації

Він підкреслив, що Держсекретар США Рекс Тіллерсон зробив чітку заяву в Гамбурзі, що "санкції проти Росії, якими би помірними вони не були, залишатимуться чинними, допоки російські війська та підтримувані ними бойовики перебуватимуть на українській землі".

При цьому Коттон підкреслив, що тиск на Росію має продовжуватися не лише через її агресію проти сусідніх держав, але також через її спроби дестабілізувати західний світ.

Читайте також: Росія шантажує Україну абхазьким сценарієм - Порошенко

"Звичайно, Росія намагається дестабілізувати та розділити Захід. Це те, що вони робили десятиріччями", - наголосив Коттон. У цьому зв'язку він нагадав про фінансування Москвою масових протестів у США в 1983 році проти ракет середньої і меншої дальності в Європі. Крім того, зазначив він, втручання мало місце на виборах у США та в Західній Європі.

"Саме цим займається Росія, і ми повинні відповісти рішуче на ці провокації", - заявив американський сенатор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-