Прокуратура РФ вимагає чотири роки колонії для журналіста РБК Соколова

Прокуратура РФ вимагає чотири роки колонії для журналіста РБК Соколова

Укрінформ
Російська прокуратура попросила засудити кореспондента РБК Олександра Соколова, обвинуваченого у справі про підготовку референдуму "За відповідальну владу", до чотирьох років колонії.

Про це повідомляє РБК.

"Держобвинувач запросила для спеціального кореспондента РБК Олександра Соколова чотири роки колонії у справі про його участь в Ініціативній групі за проведення референдуму "За відповідальну владу " (ІГПР "ЗВВ")", - йдеться в повідомленні.

Для ще двох фігурантів цієї справи - Валерія Парфьонова і Кирила Барабаша - держобвинувачення також попросило чотири роки позбавлення волі, для Юрія Мухіна - чотири з половиною.

Соколова, Парфьонова, Барабаша та Мухіна обвинувачують в "екстремізмі" за те, що вони нібито продовжували діяльність забороненої організації "Армія волі народу". Соколов останні два роки знаходиться під арештом. На його захист раніше виступили члени незалежної Профспілки журналістів і працівників ЗМІ. На їхню думку, справу стосовно кореспондента РБК пов'язано з його антикорупційними розслідуваннями.

Читайте також: Московський суд просять відправити Навального у колонію

Правозахисний центр "Меморіал" визнав всіх обвинувачених у справі про підготовку референдуму "За відповідальну владу" політв'язнями. Сам Соколов звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на порушення права на висловлення думки і на свободу.

Фото: РБК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-