У Бундесвері різко зросла кількість скарг на сексуальні домагання

У Бундесвері різко зросла кількість скарг на сексуальні домагання

Укрінформ
За першу половину 2017 року різко зросла кількість скарг на сексуальні домагання, прояви правого екстремізму та нестатутну поведінку в німецькому Бундесвері.

Про це повідомляє DW з посиланням на видання Rheinische Post.

За даними Міністерства оборони, найбільш помітно зросла кількість вказівок на порушення статутних правил командирами щодо їхніх підлеглих. Якщо за весь 2016 рік було зафіксовано 28 таких скарг, то від початку року станом на 9 липня 2017 р. - уже 56.

"За першу половину 2017 року було зафіксовано 127 випадків сексуальних домагань - це майже стільки ж, скільки за весь попередній рік, коли їх зафіксували 128. Прояви правого екстремізму або ксенофобії фіксувалися в першому півріччі 2017 року 96 разів, а за весь 2016 рік - 63 рази", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бундесвер почав виводити контингент з турецької бази "Інджирлік"

Зазначається, що у міністерстві оборони Німеччини пов'язують зростання кількості скарг із тим, що теми цих порушень активно обговорюються останнім часом у медіа. "Є чіткий хронологічний зв'язок між високою кількістю заяв та публічною дискусією про певні випадки", - пояснив речник міністерства. Ідеться про нещодавній скандал із сексуально-садистськими практиками у Пфуллендорфі та випадок із офіцером-праворадикалом, який готував теракт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-