На з'їзд білорусів світу не пустили делегата з України

На з'їзд білорусів світу не пустили делегата з України

Укрінформ
У прикордонному пункті пропуску "Нова Гута" (Гомельська область) на в'їзді в Білорусь був затриманий громадянин України, член Ради Об'єднання білорусів світу "Батьківщина" архієпископ Святослав Логін (БАПЦ), який їхав на VII з'їзд білорусів світу.

Інцидент стався напередодні, повідомляє білоруський "Новы час"

"При спробі перетнути кордон близько 18:00 йому було оголошено про заборону в'їзду в Республіку Білорусь і поставлено відповідний штамп в паспорт. Святослав Логін був змушений повернутися в Україну в прикордонний пункт "Нові Яриловичі", - йдеться в повідомленні.

За словами Логіна, білоруські митники вели себе коректно, але причини заборони в'їзду в Білорусь, як і терміну заборони, назвати не змогли, повідомляє видання.

Читайте також: Мінський процес має йти енергійніше - Лукашенко

Також зазначається, що подібний випадок стався з архієпископом Святославом і в 2015 році, але у відповідь на відповідне звернення МВС РБ відмовилася назвати причину та строк заборони йому в'їзду в Білорусь. Архієпископ вважає, що заборона на в'їзд може бути пов'язана з рішеннями російської сторони, зокрема ФСБ РФ, оскільки в 2015 році Білорусь підписала угоду з РФ про взаємне визнання відмови на в'їзд на територію їх держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-