Смертельний випадок: на Карибах Boeing

Смертельний випадок: на Карибах Boeing "здув" туристку

Відео
Укрінформ
Новозеландська туристка загинула на острові Сен-Мартен в Карибському морі, спостерігаючи за тим, як злітає літак з міжнародного аеропорту принцеси Юліани.

Про це повідомляє ВВС.

У цьому аеропорті лайнери мають летіти над головами туристів через невелику довжину злітної смуги.

Як повідомляє місцева поліція, 57-річна жінка дивилася на літак, тримаючись за паркан аеропорту, проте, її знесло сильним повітряним потоком від двигунів Boeing 737.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, туристка впала і вдарилася головою об бетонну конструкцію. Жінку відвезли до лікарні, проте, врятувати її не вдалося.

Карибський острів Сен-Мартен (або Сінт-Мартен) поділений на дві приблизно однакові частини між Францією і Нідерландами. Аеропорт принцеси Юліани і прилеглий до нього пляж Махо розташовані на голландській стороні.

Завдяки можливості дивитися на зліт і посадку лайнерів з мінімальної відстані пляж став дуже популярним у авіаспоттерів - людей, які захоплюються спостереженням за літаками.

Злітно-посадкові смуги аеропорту починається за 50 метрів від пляжу. По периметру повітряної гавані встановлені знаки, які попереджають про небезпеку.

Читайте також: На вуличному фестивалі у Іспанії бики поранили шістьох осіб

Міжнародний аеропорт принцеси Юліани вважається одним з найнебезпечніших у світі - довжина його смуг всього 2300 метрів.

Таблички, що попереджають про небезпеку спостереження за літаками, стоять по периметру огорожі аеропорту. Попри це, десятки туристів стоять, вчепившись в сітку паркану, і роблять селфі.

На деяких записах в інтернеті видно, як ноги любителів гострих відчуттів відриваються від землі під дією повітряного потоку з двигунів лайнерів.

Багато туристів їдуть на нідерландську сторону острова спеціально заради спостереження за літаками.

Поліція регулярно попереджає туристів про небезпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-