Теракт у Ніцці: прокуратура вимагає прибрати Paris Match з кривавими фото

Теракт у Ніцці: прокуратура вимагає прибрати Paris Match з кривавими фото

Укрінформ
Прокурор Парижа вимагає вилучити з продажу журнал Paris Match, який опублікував зображення з камер спостереження, зроблені під час теракту з вантажівкою у Ніцці 14 липня минулого року.

Публікація зображень викликала критику з боку жертв атаки, які звинуватили журнал у нездоровому прагненні до сенсації, повідомляє BBC.

"Прокурор звернувся до суду з вимогою "постановити вилучення з продажу журналу", а також "заборонити публікацію цих зображень у всіх форматах, особливо в інтернеті", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу головний редактор видання Олів'є Роян у редакційній статті, опублікованій на сайті Paris Match незадовго до опівночі в середу, написав, що журнал "покликаний боротися за право громадян та, передусім, постраждалих знати правду про те, що сталося під час атаки".

Він також додав, що знімки, взяті з відео з камер спостереження, нещодавно з'явилися на телебаченні, наголосивши, що на відео зображені віддалені від місця теракту кадри, на яких неможливо ідентифікувати жертв трагедії.

Читайте також: Теракт у Ніцці: померла 86 жертва

Як відомо, 14 липня 2016 року, в День узяття Бастилії, під час святкового салюту велика біла вантажівка на повному ходу врізалася в натовп людей на Англійській набережній Ніцци, встигнувши проїхати 2 км тротуаром, перш ніж зупинитися. В результаті теракту загинуло 86 людей і понад 300 дістали поранення. Водія вантажівки було застрелено поліцією на місці події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-